Sposób przygotowania:
Kurczak mocno rumiany z nutą czosnku i bazylii
Umytego i osuszonego kurczaka należy porządnie natrzeć przyprawami.
Pod skórkę powtykać listki bazylii oraz cienkie plasterki czosnku.
Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym uprzednio wysmarowanym olejem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Kurczaka piec do miękkości przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Podczas pieczenia mięso podlać z 2 razy odrobiną mleka.
Pod skórkę powtykać listki bazylii oraz cienkie plasterki czosnku.
Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym uprzednio wysmarowanym olejem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Kurczaka piec do miękkości przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Podczas pieczenia mięso podlać z 2 razy odrobiną mleka.
SylaUla
jagoda59
gusia1000