Sposób przygotowania:
Sałatka z brukselką i jajkami
Brukselkę umyć,gotować 15 minut w posolonej wodzie a następnie osączyć ostudzić i przekroić na pół.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Jabłko umyć,oczyścić z gniazda nasiennego pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.Jajka obrać i posiekać,pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić solą,pieprzem do smaku.
Następnie zrobić sos majonez połączyć z jogurtem,keczupem,i skórką z cytryny,przyprawić cukrem,solą i pieprzem wymieszać i polać sałatkę.
Następnie zrobić sos majonez połączyć z jogurtem,keczupem,i skórką z cytryny,przyprawić cukrem,solą i pieprzem wymieszać i polać sałatkę.