Sposób przygotowania:
Sałatka z brzoskwinią i kurczakiem
Filet z kurczaka płuczemy, kroimy w kostkę. Tak przygotowanego przyprawiamy i smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju.
Do kurczaka podczas smażenia dodaję odrobinę wody wtedy filet jest bardziej miękki i soczysty. Usmażonego kurczaka studzimy.
Sałatę rzymską rwiemy na kawałki Odsączone z soku brzoskwinie kroimy w kostkę. Oliwki kroimy n połówki. Wszystkie składniki łączymy.
Oliwę, sól, pieprz i ocet łączymy. Polewamy sałatkę.
Do kurczaka podczas smażenia dodaję odrobinę wody wtedy filet jest bardziej miękki i soczysty. Usmażonego kurczaka studzimy.
Sałatę rzymską rwiemy na kawałki Odsączone z soku brzoskwinie kroimy w kostkę. Oliwki kroimy n połówki. Wszystkie składniki łączymy.
Oliwę, sól, pieprz i ocet łączymy. Polewamy sałatkę.