Sposób przygotowania:
Kurczak ( gotowany) z brzoskwiniami i pieprzem
Przygotować marynatę z oleju, konfitury, soku z cytryny, pieprzu, szczypty soli i mąki. Wymieszać. Wyjęte z zupy i ostudzone mięso z kurczaka zanurzyć w marynacie tak by go lekko oblepiła i zostawić na 15 minut. Zagotować bulion z aromatem cytrynowym i barwnikiem. Wrzucić makaron ryżowy . Przykryć i trzymać na gazie 5 minut. Wyłączyć i zostawić aż przygotujemy kurczaka. W małym garnuszku rozgrzać masło - podgrzewać aż do lekkiego zrumienienia. Włożyć kurczaka i obsmażyć z obu stron. Dolać pozostałą marynatę i syrop z brzoskwiń. Posypać sporą porcją pieprzu. Doprawić do smaku maggi. Brzoskwinie odcedzić z syropu i posypać ( mocno) grubo mielonym kolorowym pieprzem i szczyptą soli. Odcedzić makaron. Podawać dekorując świeżym tymiankiem ( moim zdaniem fantastycznie komponuje się smakowo z brzoskwiniami. * Raczej chodzi o mięso z neutralnego wywaru tzn. przed doprawieniem zupy np. koncentratem pomidorowym, przecierem ogórkowym itd.