Sposób przygotowania:
Sałatka z chrupiącą fetą
Ser kroimy w kostkę panierujemy w jajku, a następnie w mące i smażywymy krótko na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Po zdjęciu z patelni odsączay z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Sałatę lodową myjemy, odsączamy, dzielimy na kawałki i wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w piórka i dorzucamy do sałaty lodowej. Pomidorki myjemy, odsączamy na sicie i dodajemy do sałaty lodowej i cebuli. dodajemy odsączone czarne oliwki. Na koniec dodajemy kawałki usmażonego sera feta w panierce. Przygotowujemy sos mieszając 3 łyżki oliwy, sok z połówki cytryny i pieprz. Nie dodajemy soli gdyż feta sama w sobie jest słona. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy lekko wszystkie składniki. Podajemy zaraz po przygotowaniu, żeby zachować chrupkość serka feta.