Sposób przygotowania:
Sałatka z fetą i oliwkami z rzepakowym olejem
Miks sałat przełożyć do miski. Pomidora pokroić na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w pół plasterki i ułożyć na sałacie (nie odbierałam ogórka, ale jeśli ktoś woli to oczywiście może obrać).
Oliwki odsączyć z zalewy i przełożyć do reszty składników (dodałam oliwki nadziewane pastą paprykową, ale można wykorzystać swoje ulubione). Na wierzch wszystkich warzyw przełożyłam fetę (tym razem miałam fetę już w pokrojonych kosteczkach, ale często korzystam z tej w kawałku krojąc ją, krusząc na sałatkę).
W kubeczku zmieszałam olej z wodą, koperkiem (miałam mrożony, można podmienić na świeży lub suszony), granulowanym czosnkiem i szczyptą pieprzu. Polałam sałatkę zrobionym "sosikiem". Najlepiej wymieszać przed jedzeniem. Nie dodawałam już soli, feta zapewnia odpowiednie dosolenie.
Oliwki odsączyć z zalewy i przełożyć do reszty składników (dodałam oliwki nadziewane pastą paprykową, ale można wykorzystać swoje ulubione). Na wierzch wszystkich warzyw przełożyłam fetę (tym razem miałam fetę już w pokrojonych kosteczkach, ale często korzystam z tej w kawałku krojąc ją, krusząc na sałatkę).
W kubeczku zmieszałam olej z wodą, koperkiem (miałam mrożony, można podmienić na świeży lub suszony), granulowanym czosnkiem i szczyptą pieprzu. Polałam sałatkę zrobionym "sosikiem". Najlepiej wymieszać przed jedzeniem. Nie dodawałam już soli, feta zapewnia odpowiednie dosolenie.