Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z cieciorką i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczna sałatka... Podałam ją jako dodatek do obiadu, ale dobrze smakuje też jako samodzielna przekąska...

Sałatka z cieciorką i roszponką

Składniki:

Sałatka z cieciorką i roszponką

 

  • 2 garści roszponki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 pomidory śliwkowe
  • 1/3 puszki cieciorki gotowanej na parze
  • 2 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z cieciorką i roszponką

Etap 1

Sałatka z cieciorką i roszponką
Umyta osuszona i podzielona na listki sałata.

Sałatę umyć, osuszyć, podzielić na poszczególne listki, przełożyć do miski.

Etap 2

Sałatka z cieciorką i roszponką
Pokrojone pomidory cebula i odsączona cieciorka dodane do sałaty.

Cebulę pokroić w cienkie piórka, pomidory w ćwierć plasterki, cieciorkę odsączyć. Cebulę, pomidory i cieciorkę dodać do sałaty.

Etap 3

Sałatka z cieciorką i roszponką
Majonez sól morska i czarny pieprz dodane do sałatki.

Do sałatki dodać majonez, trochę soli morskiej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać np. jako dodatek do obiadu.