IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Sałatka z roszponki i bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka z roszponki i smażonego bakłażana

Sałatka z roszponki i bakłażana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z roszponki i bakłażana

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponki i bakłażana
Pomidory myjemy, kroimy w drobną kostkę. Liście roszponki płuczemy i przebieramy, dodajemy do pomidora, doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażana kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smażącego się bakłażana osypujemy ziołami prowansalskimi. Ząbki czosnku obieramy z łupinek, wyciskamy na patelnię do bakłażana. Smażymy jeszcze przez kilka minut. Bakłażana dodajemy do roszponki z pomidorem, mieszamy.
Sałatka z roszponki i bakłażana
Z pomidorów usówamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę
Sałatka z roszponki i bakłażana
Do pomidorów dodajemy przepłukaną roszponkę
Sałatka z roszponki i bakłażana
Pokrojonego w kostkę bakłażana smażymy na oliwie z oliwek