Sposób przygotowania:
Warstwowa z cieciorką i śledziem
Przygotowuję wszystkie składniki i układam w misce warstwami.
Na spód połowa śledzi, obranych ze skóry i pokrojonych na mniejsze kawałki. Śledzie smaruję majonezem, wykładam odsączoną marchew , posiekaną dymkę i cieciorkę, oprószam mielonym pieprzem i smaruję majonezem.
Wykładam resztę śledzi, buraczki , majonez , posypuje pieprzem. Na wierzch wykładam starte na grubych oczkach tarki jajka.
Ozdabiam natką , podaję schłodzoną .
Na spód połowa śledzi, obranych ze skóry i pokrojonych na mniejsze kawałki. Śledzie smaruję majonezem, wykładam odsączoną marchew , posiekaną dymkę i cieciorkę, oprószam mielonym pieprzem i smaruję majonezem.
Wykładam resztę śledzi, buraczki , majonez , posypuje pieprzem. Na wierzch wykładam starte na grubych oczkach tarki jajka.
Ozdabiam natką , podaję schłodzoną .
misia5
zbysiowa
Właśnie Zbyś konsumuje :D