Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwoną cebulką i orzechami
Jabłka oraz gruszki umyć.Pół jabłka pokroić w plastry , resztę owoców w ćwiartki, usuwając gniazda nasienne.Miąższ pociąć w dużą kostkę ,skropić 2 łyżkami soku z cytryny.
Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.Orzechy posiekać .Łodygi selera oczyścić , pociąć na drobne kawałki.Pozostały sok wymieszac z odrobiną soli a nastepnie połączyć z oliwą.Warzywa wraz z owocami i orzechami włożyć do salaterki,polać sosem a następnie delikatnie wymieszać.Sałatkę wstawić na 1 godzinę do lodówki.Podawać w szklanych pucharkach,. Każdą porcję udekorować opłukaną gałązką natki oraz plasterkiem jabłka.
Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.Orzechy posiekać .Łodygi selera oczyścić , pociąć na drobne kawałki.Pozostały sok wymieszac z odrobiną soli a nastepnie połączyć z oliwą.Warzywa wraz z owocami i orzechami włożyć do salaterki,polać sosem a następnie delikatnie wymieszać.Sałatkę wstawić na 1 godzinę do lodówki.Podawać w szklanych pucharkach,. Każdą porcję udekorować opłukaną gałązką natki oraz plasterkiem jabłka.