VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i kurczakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka o ciekawym smaku. Połączenie kurczaka, słodkiego ananasa, kukurydzy i czerwonej fasoli stworzyło pyszną sałatkę.

Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i kurczakiem

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i kurczakiem

 

  • 1,5 szklanki makaronu mini penne
  • 1 puszka czerwonej fasoli (240 g)
  • ½ puszki słodkiej kukurydzy
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • 200 g fileta z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • 3-4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i kurczakiem
Filet z kurczaka koimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na odrobinie oleju. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy.

Słodką kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy z zalewy na sitku. Ananasa kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.

Tagi:

sałatka