Sposób przygotowania:
Pikantna sałatka z kurczakiem i ananasem
Przygotowujemy marynatę do kurczaka. Czosnek i chili kroimy drobno. Oliwę łączymy z octem ryżowym, czosnkiem, chili, mieszamy.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, nacieramy solą i pieprzem oraz przyprawą curry, umieszczamy w marynacie. Wstawiamy do lodówki. Optymalnie, trzymamy mięso w marynacie przez dobę. Następnie smażymy mięso, polewając je marynatą. Tłuszcz i marynatę ze smażenia zostawiamy - gdy przestygnie, łączymy go z majonezem.
Fasolę, kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy w kostkę.
Ostudzone mięso łączymy z fasolą, ananasem i kukurydzą, dodajemy sos majonezowy. Próbujemy, ewentualnie dodajemy soli i pieprzu.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, nacieramy solą i pieprzem oraz przyprawą curry, umieszczamy w marynacie. Wstawiamy do lodówki. Optymalnie, trzymamy mięso w marynacie przez dobę. Następnie smażymy mięso, polewając je marynatą. Tłuszcz i marynatę ze smażenia zostawiamy - gdy przestygnie, łączymy go z majonezem.
Fasolę, kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy w kostkę.
Ostudzone mięso łączymy z fasolą, ananasem i kukurydzą, dodajemy sos majonezowy. Próbujemy, ewentualnie dodajemy soli i pieprzu.