Sposób przygotowania:
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim
Czosnek niedźwiedzi umyć dokładnie i osuszyć, pokroić na drobniejsze kawałki. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w krążki, awokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę lub drobne plasterki. Paprykę czerwoną umyć i wyjąc gniazda nasienne, pokroić w paski lub w kostkę.
Na talerzu ułożyć awokado pokrojone i skropić sokiem z cytryny, dodać paprykę, czosnek niedźwiedzi i oliwki. Polać oliwą z oliwek, posypać pieprzem świeżo mielonym i polać jogurtem naturalnym.
Wymieszać i podawać z ziemniakami lub z kaszą.
Na talerzu ułożyć awokado pokrojone i skropić sokiem z cytryny, dodać paprykę, czosnek niedźwiedzi i oliwki. Polać oliwą z oliwek, posypać pieprzem świeżo mielonym i polać jogurtem naturalnym.
Wymieszać i podawać z ziemniakami lub z kaszą.