kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, posolić, by zmiękła. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

 

  • 1 średnia główka czerwonej kapusty
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 4-5 łyżek oleju
  • pieprz
  • sól
  • cukier
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty
Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, posolić, by zmiękła. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać kukurydzę. Wszystko razem wymieszać, przyprawić olejem, pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym.