halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra salatka do mies bialych .

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.

Składniki:

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.

 

  • pol kg czerwonej kapusty
  • 2 jablka
  • 10 dag rodzynek
  • pol szklanki majonezu
  • 2 lyzki keczupu
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • kieliszek bialego wytrawnego wina
  • szczypta cukru , bialy pieprz , sol

Sposób przygotowania:

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.
Kapuste siekamy na drobno i obgotowywujemy w osolonej wodzie 10 minut , odcedzamy , studzimy . Rodzynki zalewamy wrzaca woda na pare minut i odcedzamy . Jablka obieramy , trzemy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy polowa wina .Robimy sos z majonezu , keczupu , reszty wina , doprawiamy cukrem , sola i pieprzem . Skladniki mieszamy z sosem , schladzamy .