dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna czerwona kapusta ugotowana na parze z ziołami i sosem jogurtowo-błonnikowym z nutą czosnku i oregano.

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami

 

  • 1/4 niedużej kapusty czerwonej
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • łyzka posiekanego szczypioru
  • zabek czosnku
  • 3 łyżki jogurtu
  • łyżeczka nasion babki płesznik łuskanych
  • szcz kurkumy
  • oregano

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami
Kapustę czerwoną obieramy z zewnętrznych liści szatkujemy- gotujemy na parze 10 min. Do jogurtu wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę, babkę płesznik, kurkume i oregano, mieszamy i polewamy lekko przestudzona kapustę. Koper i szczypior myjemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do kapusty, mieszamy wszystko.

Tagi:

kapusta