Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z czerwonych buraków z dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka z buraków czerwonych to smaczny dodatek do dania z mięsem

Sałatka z czerwonych buraków z dymką

Składniki:

Sałatka z czerwonych buraków z dymką

 

  • 1 kg buraków czerwonych,
  • 5 ogórków kiszonych,
  • 1 pęczek cebuli dymki,
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka musztardy,
  • pieprz,
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonych buraków z dymką
Buraki umyć i ugotować w łupinach, odcedzić, zalać zimną wodą, wystudzić, obrać. Następnie buraki i ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Cebulę dymkę posiekać razem ze szczypiorem. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do miski, połączyć z jogurtem wymieszanym z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu.

Tagi:

buraki