Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Sałatka ryżowo – bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Sałatka z ryżu i bananów połączona z wędliną i selerem naciowym, w sosie majonezowo jogurtowym, polecam.

Sałatka ryżowo – bananowa

Składniki:

Sałatka ryżowo – bananowa

 

  • Ryż – 100 g
  • Banany – 3 szt
  • Wędlina – 10 dag
  • Seler naciowy – 1 łodyga
  • Majonez -4 łyżki
  • Jogurt naturalny – 2 łyżki
  • Sok z cytryny – 1-2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo – bananowa
Ryż ugotować , odcedzić i ostudzić. Wędlinę pokroić w kostkę, seler naciowy umyć, i pokroić w plasterki.

Banany obrać, pokroić w półplasterki, skropić sokiem z cytryny. 

Do miski wsypać ryż, wędlinę, seler i banany, dodać sól, pieprz i majonez wymieszany z jogurtem. 

Dokładnie wszystko razem wymieszać.  

Tagi:

danie ryż