Sposób przygotowania:
Sałatka z dodatkiem gruszki
Myjemy warzywa i gruszkę. Osuszamy i obieramy ze skórki ogórek i gruszkę.
Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne. Kapustę kroimy w cienkie paseczki. Przekładamy do miski.
Ogórek kroimy w plasterki i układamy na kapuście. Gruszkę kroimy w plasterki i układamy na ogórkach.
Pomidor przekrawamy na 4 części i układamy na środku sałatki.
Majonez mieszamy razem z jogurtem i przyprawami. Polewamy sałatkę.
Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne. Kapustę kroimy w cienkie paseczki. Przekładamy do miski.
Ogórek kroimy w plasterki i układamy na kapuście. Gruszkę kroimy w plasterki i układamy na ogórkach.
Pomidor przekrawamy na 4 części i układamy na środku sałatki.
Majonez mieszamy razem z jogurtem i przyprawami. Polewamy sałatkę.