Sposób przygotowania:
Sałatka z marchewkowymi wstążkami
Sałatę płuczę pod bieżącą wodą, osuszam na papierowym ręczniki, rwie na mniejsze kawałki, przekładam do miski.
Cebulę obieram kroję w półplasterki, układam na sałacie. Marchew obieram następnie obieraczką do warzyw skrobię długie paski. Gruszkę obieram za skórki, kroję na mniejsze kawałki i razem z marchewką i kukurydzą wrzucam do miski z sałatą.
W szklance mieszam ze sobą musztardę, ocet winny, miód, po szczypcie soli i pieprzu na końcu wlewam oliwę. Przed podaniem polewam sałatkę sosem.
Cebulę obieram kroję w półplasterki, układam na sałacie. Marchew obieram następnie obieraczką do warzyw skrobię długie paski. Gruszkę obieram za skórki, kroję na mniejsze kawałki i razem z marchewką i kukurydzą wrzucam do miski z sałatą.
W szklance mieszam ze sobą musztardę, ocet winny, miód, po szczypcie soli i pieprzu na końcu wlewam oliwę. Przed podaniem polewam sałatkę sosem.