Sposób przygotowania:
Sałatka z serem pleśniowym
Sałatę lodową umyć i porwać. Z cykorii wyciąć głąb i pokroić ją. Wymieszać sałatę z cykoria i skropić olejem z pestek winogron. Gruszkę oskrobać i pokroić na kawałki.
Obrać pomarańczę i wyfiletować. Ułożyć w misce zieleninę. Rozłożyć na niej kawałki owoców.
Posypać pokruszonym serem pleśniowym z niebieską pleśnią a następnie posypać rodzynkami i ziarnami słonecznika.
Skropić sokiem, który wyciekł z pomarańczy w trakcie filetowania. Kto lubi bardzie słone sałatki może lekko posolić przed wymieszaniem. Smacznego.
Obrać pomarańczę i wyfiletować. Ułożyć w misce zieleninę. Rozłożyć na niej kawałki owoców.
Posypać pokruszonym serem pleśniowym z niebieską pleśnią a następnie posypać rodzynkami i ziarnami słonecznika.
Skropić sokiem, który wyciekł z pomarańczy w trakcie filetowania. Kto lubi bardzie słone sałatki może lekko posolić przed wymieszaniem. Smacznego.