Sposób przygotowania:
Sałatka z dyni
Dynię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę po obraniu również ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy , osuszamy i kroimy w kostkę lub niedługie cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ząbki czosnku po obraniu przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski mieszamy, zalewamy zalewą i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
Zalewa;
Składniki zalewy zagotować, przestudzić.
Czas przygotowania do 60 minut + marynowanie + pasteryzowanie
Wszystkie składniki wkładamy do miski mieszamy, zalewamy zalewą i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
Zalewa;
Składniki zalewy zagotować, przestudzić.
Czas przygotowania do 60 minut + marynowanie + pasteryzowanie