Sposób przygotowania:
Dynia marynowana
Dynie obieramy , usuwamy gniazda nasienne, kroimy w średniej wielkości kostkę.
Do większego garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, goździki i korę cynamonu, zagotowujemy.
Na gotującą zalewę wrzucamy kostki dyni, gotujemy na małym ogniu przez 5 minut lub do momentu aż dynia będzie szklista.
Dynię wyjmujemy i przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, zalewamy gorącą zalewą.
Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem, pozostawiamy do ostygnięcia.
Do większego garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, goździki i korę cynamonu, zagotowujemy.
Na gotującą zalewę wrzucamy kostki dyni, gotujemy na małym ogniu przez 5 minut lub do momentu aż dynia będzie szklista.
Dynię wyjmujemy i przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, zalewamy gorącą zalewą.
Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem, pozostawiamy do ostygnięcia.