Sposób przygotowania:
Marynowana dynia
Dynię przekrój na pół, usuń nasiona i obierz ze skórki, tak oczyszczony miąższ pokrój w kostkę lub wydrąż z niego kulki.
Tak przygotowaną dynię przełóż do wyparzonych słoików a do każdego słoika wrzuć liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, czosnek i gorczycę. W międzyczasie przygotuj zalewę, do garnka wlej wodę, ocet cukier, miód i sól, całość zagotuj.
Kiedy marynata lekko przestygnie zalej nią słoiki i mocno je zakręć, całość pasteryzuj 20 minut w garnku z wrzącą wodą.
Tak przygotowaną dynię przełóż do wyparzonych słoików a do każdego słoika wrzuć liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, czosnek i gorczycę. W międzyczasie przygotuj zalewę, do garnka wlej wodę, ocet cukier, miód i sól, całość zagotuj.
Kiedy marynata lekko przestygnie zalej nią słoiki i mocno je zakręć, całość pasteryzuj 20 minut w garnku z wrzącą wodą.