Sposób przygotowania:
Sałatka z fasoli z czerwoną kapustą
Ugotować namoczoną poprzedniego dnia fasolę, wywar wykorzystać do zupy, a ziarna odcedzić i wystudzić. Czerwoną kapustę poszatkowaną skropić kwasem cytrynowym, osolić,
dodać łyżeczkę cukru i kilka minut gotować ciągle mieszając. Wystudzić. Kwaszony ogórek pokroić w cienkie słupki. Wymieszać składniki. Rozetrzeć olej z musztardą. Sosem polać
sałatkę, przyprawić do smaku pieprzem. Zamiast kwaszonego ogórka można dodać kilka posiekanych marynowanych grzybów. Sałatkę przed podaniem posypać tartym serem lub siekanym jajkiem ugotowanym na twardo.
dodać łyżeczkę cukru i kilka minut gotować ciągle mieszając. Wystudzić. Kwaszony ogórek pokroić w cienkie słupki. Wymieszać składniki. Rozetrzeć olej z musztardą. Sosem polać
sałatkę, przyprawić do smaku pieprzem. Zamiast kwaszonego ogórka można dodać kilka posiekanych marynowanych grzybów. Sałatkę przed podaniem posypać tartym serem lub siekanym jajkiem ugotowanym na twardo.