alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Sałatka z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Taką fasolkę polecam jako dodatek do obiadu. Jednak sałatka sama w sobie również jest bardzo smaczna i pożywna. Podajemy na ciepło jednak na zimno również jest smaczna.

Sałatka z fasolką szparagową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z fasolką szparagową

 

  • 200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone)
  • 200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte)
  • 1 cebula większa
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką szparagową
Z fasolki odciąć końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Zimną fasolkę pokroić na trzy części. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebulki dodać czosnek, fasolkę szparagową, pomidorki i mieszając podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą ciepłe. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Sałatka z fasolką szparagową
fasolkę ugotować, pokroić, cebulę i czosnek drobno pokroić