Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej z cebulką
Fasolkę szparagową umyć odciąć końce ,pokroić na mniejsze 3 cm kawałki,ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko uważać aby nie przegotować.
Marchew oskrobać umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej,a cebulę poszatkować na piórka. Marchewkę i cebulę dusić do miękkości w osobnych garnkach dodając do każdego z nich po 5 łyżek wody i 1/3 szklanki oleju.
Ugotowaną fasolkę odcedzic dodać do niej 2 łyżki soli-płaskie,3 łyżki cukru i 4-5 łyżek octu 10%.
Wszystkie składniki połączyć w jednym garnku wymieszać dobrze dodając słoiczek koncentratu.
Nakładamy sałatkę do słoiczków zamykamy dobrze i pasteryzujemy 10 minut.
Marchew oskrobać umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej,a cebulę poszatkować na piórka. Marchewkę i cebulę dusić do miękkości w osobnych garnkach dodając do każdego z nich po 5 łyżek wody i 1/3 szklanki oleju.
Ugotowaną fasolkę odcedzic dodać do niej 2 łyżki soli-płaskie,3 łyżki cukru i 4-5 łyżek octu 10%.
Wszystkie składniki połączyć w jednym garnku wymieszać dobrze dodając słoiczek koncentratu.
Nakładamy sałatkę do słoiczków zamykamy dobrze i pasteryzujemy 10 minut.
little_black22
2milutka
tak smakuje pysznie warto ją zrobić;)
Holly