Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka z fasolką szparagową i cebulką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sałatka szybka i łatwa do przygotowania. To doskonała przekąska imprezowa. Każdemu będzie smakować.

Sałatka z fasolką szparagową i cebulką

Składniki:

Sałatka z fasolką szparagową i cebulką

 

  • 25 dag fasolki szparagowej,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 1 słoiczek cebulki marynowanej,
  • 1/2 słoika selera konserwowego wiórki,
  • 3 jajka,
  • 3,5 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką szparagową i cebulką

Przygotowanie fasolki

Sałatka z fasolką szparagową i cebulką
Fasolkę gotuję do miękkości, kroję na mniejsze kawałki.

Fasolkę szparagową obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Przestudzoną fasolkę kroję na mniejsze kawałki.

Przygotowanie pozostałych składników

Sałatka z fasolką szparagową i cebulką
Warzywa konserwowe odsączam z zalewy. Mieszam z jajkami i majonezem.

Kukurydzę, cebulki oraz seler odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Podaję z pieczywem.