Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki i pomidorów
Fasolkę myjemy, obieramy końce, gotujemy w lekko osolonej wodzie prawie do miękkości.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki.
Do rondla wlewamy oliwę, podsmażamy na niej posiekany drobno czosnek.
Ugotowaną fasolkę kroimy na 3-4cm kawałki, wrzucamy do rondla z czosnkiem, wsypujemy curry i smażymy ok. 5 minut.
Na talerz wykładamy fasolkę i pokrojone pomidory. Danie posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki.
Do rondla wlewamy oliwę, podsmażamy na niej posiekany drobno czosnek.
Ugotowaną fasolkę kroimy na 3-4cm kawałki, wrzucamy do rondla z czosnkiem, wsypujemy curry i smażymy ok. 5 minut.
Na talerz wykładamy fasolkę i pokrojone pomidory. Danie posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.