szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka z fetą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka , którą możemy przygotować na kolację. Możemy wzbogacić ją dodając do niej kapary lub fileciki anchois.

Sałatka z fetą i oliwkami

Składniki:

Sałatka z fetą i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fetą i oliwkami
Fetę wyjąć z opakowania i pokroić w drobną kostkę. Połowę fety posypać słodką papryką, a pozostałą część obtoczyć w posiekanej bazylii.

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki pokroić na plasterki.

Zielone oliwki przekroić na połówki. Sałatę, ser feta, oliwki zielone i czarne oraz rzodkiewkę przełożyć do miski.

Posypać pozostałą bazylią, oprószyć pieprzem i skropić oliwą.

Tagi:

sałatka