Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinaku rzodkiewki sałaty i buraczków
Szpinak gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i kroimy. Pęczek rzodkiewek myjemy, usuwamy ogonki i zielone części, tak przygotowane rzodkiewki kroimy w cząstki. Rzodkiewkę solimy i czekamy aż zmięknie.
Do miseczki przekładamy śmietanę 200 gram 18% dodajemy szpinak, rzodkiewkę, dwie łyżki buraczków marynowanych pokrojonych w paseczki. Na koniec dodajemy sałatę lodową pokrojoną w kawałki, którą także trzeba nasolić i postawić na kilka minut żeby zmiękła. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą.
Można dodać większą ilość śmietany, lub dodatkowo dodać łyżkę majonezu, w zależności od uznania.
Do miseczki przekładamy śmietanę 200 gram 18% dodajemy szpinak, rzodkiewkę, dwie łyżki buraczków marynowanych pokrojonych w paseczki. Na koniec dodajemy sałatę lodową pokrojoną w kawałki, którą także trzeba nasolić i postawić na kilka minut żeby zmiękła. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą.
Można dodać większą ilość śmietany, lub dodatkowo dodać łyżkę majonezu, w zależności od uznania.