Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem makaronem i rzodkiewką
Młody i umyty szpinak układamy na talerzu. Naokoło robimy obwódkę z makaronu kokardek. W środek układamy podarte liście sałaty lodowej. Na sałatę i szpinak posypujemy pokrojone rzodkiewki na cztery części. Robimy małe zawijaski z majonezu oraz polewamy sosem winegret i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Sos winegret: Do miseczki wlać sok z cytryny, dodać sól oraz opcjonalnie musztardę. Wymieszać, następnie dodać oliwę, mieszać aż składniki się połączą. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Sos winegret: Do miseczki wlać sok z cytryny, dodać sól oraz opcjonalnie musztardę. Wymieszać, następnie dodać oliwę, mieszać aż składniki się połączą. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.