Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z rzodkiewką
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy liście na mniejsze cząstki.
Rzodkiewki myjemy, kroimy w plasterki.
Pomidora myjemy, kroimy w kostkę.
Robimy domowy sos vinegret: oliwę łączymy z sokiem z cytryny oraz musztardą, dodajemy sól i pieprz.
W salaterce łączymy sałatę, rzodkiewki, kiełki i pomidora, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy z sosem, ewentualnie doprawiamy do smaku.
Rzodkiewki myjemy, kroimy w plasterki.
Pomidora myjemy, kroimy w kostkę.
Robimy domowy sos vinegret: oliwę łączymy z sokiem z cytryny oraz musztardą, dodajemy sól i pieprz.
W salaterce łączymy sałatę, rzodkiewki, kiełki i pomidora, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy z sosem, ewentualnie doprawiamy do smaku.