Sposób przygotowania:
Sałatka z fetą i pomidorkami
Sałatkę rukolę opłukać i osuszyć. Pomidorki opłukać i każdy rozkroić na pół.
Na rozłożoną na talerze rukolę położyć pomidorki. Ser feta pokroić w kostkę i również ułożyć na rukoli.
Na suchej rozgrzanej patelni uprażyć ziarna dyni, którymi posypać sałatkę.
Całość polać sosem winegret, najlepiej podawać po kilku minutach od przygotowania tak aby sałatka połączyła się z sosem.
Na rozłożoną na talerze rukolę położyć pomidorki. Ser feta pokroić w kostkę i również ułożyć na rukoli.
Na suchej rozgrzanej patelni uprażyć ziarna dyni, którymi posypać sałatkę.
Całość polać sosem winegret, najlepiej podawać po kilku minutach od przygotowania tak aby sałatka połączyła się z sosem.