Sposób przygotowania:
Sałatka z fetą i włoskim sosem
Wszystkie składniki dobrze schłodzić.
Sałatę oczyścić, potargać na małe kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić w kostkę, lub ćwiartki. Dodać odsączoną kukurydzę z puszki. Tuż przed podaniem dodać pokrojony w kostkę (lub zakupić już pokrojony w kosteczki) ser feta, oraz gotowy sos włoski.
Nie dodawajmy sera i sosu od razu, jeśli mamy jeszcze sporo czasu do posiłku, ponieważ pomidorki puszczą sok, sos dopełni całości i z naszej sałatki (szczególnie z sera) wyjdzie paćka.
Sałatę oczyścić, potargać na małe kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić w kostkę, lub ćwiartki. Dodać odsączoną kukurydzę z puszki. Tuż przed podaniem dodać pokrojony w kostkę (lub zakupić już pokrojony w kosteczki) ser feta, oraz gotowy sos włoski.
Nie dodawajmy sera i sosu od razu, jeśli mamy jeszcze sporo czasu do posiłku, ponieważ pomidorki puszczą sok, sos dopełni całości i z naszej sałatki (szczególnie z sera) wyjdzie paćka.