Sposób przygotowania:
Sałatka z fioletowymi ziemniakami
Ziemniaki dokładnie umyć i oczyścić. Przełożyć do zimnej osolonej wody. Można ugotować w całości, ja pokroiłam w kawałki, żeby szybciej się ugotowały. Podczas gotowania nie zmieniły koloru. Następnie ziemniaki odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, przelać kilkukrotnie zimna wodą, obrać, pokroić w większą kostkę. Ogórki i kukurydzę pokroić w plastry. Ostudzone ziemniaki obrać ze skórki ( te obierają się wyjątkowo łatwo), przełożyć do miski, dodać ugotowane brokuły oraz ogórki, kukurydzę i jajka. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Wstawić do lodówki, min na 2-3 godzinki. Smacznego:)
edytaha
agabi22
morrisons - supermarket , który tak przerobili że można znaleźć tam dosłownie wszystko. cena 4 funty kg:)
edytaha
Oj, no tak... dla mnie trochę za daleko ;p
Rozejrzę się po warszawskich marketach, może Makro posiada coś takiego :)