Sposób przygotowania:
Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami
Pieczarki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie z sokiem z polowy cytryny. Przestudzone grzyby drobno pokroić. Groszek dokładnie odsączyć, cebule drobniutko posiekać, jaja pokroić w kosteczkę, jabłko (bez gniazda nasiennego) nie obierając pokroić w kostkę, natkę posiekać. Z majonezu, jogurtu, musztardy i łyżeczką soku z cytryny przygotować sos. Połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
![Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-groszkiem-jajam-i-pieczarkami-45690.jpg)
![Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-groszkiem-jajam-i-pieczarkami-45691.jpg)
![Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-groszkiem-jajam-i-pieczarkami-45692.jpg)
![Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-groszkiem-jajam-i-pieczarkami-45693.jpg)
Natala1210
elzbieta8960
msewka
A.B.