Sposób przygotowania:
Sałatka ''królowa imprezy''
Pierś z kurczaka kroimy i kosteczkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i podsmażamy do miękkości.
Por kroimy w plasterki i zaparzamy gorącą wodą, odcedzamy.
Pieczarki, ogórki, paprykę kroimy w kosteczkę.
Kapustę pekińską szatkujemy.
Kabanosy kroimy w drobniutką kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Majonez mieszamy z ketchupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Łączymy ze składnikami.
Połowę sałatki wykładamy do salaterki, posypujemy prażoną cebulką, następnie znów sałatka i cebulka.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Por kroimy w plasterki i zaparzamy gorącą wodą, odcedzamy.
Pieczarki, ogórki, paprykę kroimy w kosteczkę.
Kapustę pekińską szatkujemy.
Kabanosy kroimy w drobniutką kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Majonez mieszamy z ketchupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Łączymy ze składnikami.
Połowę sałatki wykładamy do salaterki, posypujemy prażoną cebulką, następnie znów sałatka i cebulka.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)