Sposób przygotowania:
Sałatka z gyrosem i pieczarkami
Fileta z kurczaka myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w kosteczkę i mieszamy z olejem i przyprawą do gyrosa. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, co chwilę mieszając, aż mięso nie będzie surowe.
Gotowe przekładamy do miski w której będziemy łączyć kolejne składniki sałatki.
Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i ostygnięty przekładamy do miski z gyrosem. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kosteczkę i dorzucamy do miski.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i również dorzucamy do sałatki. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnie na której wcześniej smażyliśmy fileta i smażymy do lekkiego zrumienienia.
Na koniec przyprawiamy solą. Gotowe pieczarki przekładamy do miski z sałatką. Dodajemy majonez i przyprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy i podajemy na stół.
Gotowe przekładamy do miski w której będziemy łączyć kolejne składniki sałatki.
Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i ostygnięty przekładamy do miski z gyrosem. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kosteczkę i dorzucamy do miski.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i również dorzucamy do sałatki. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnie na której wcześniej smażyliśmy fileta i smażymy do lekkiego zrumienienia.
Na koniec przyprawiamy solą. Gotowe pieczarki przekładamy do miski z sałatką. Dodajemy majonez i przyprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy i podajemy na stół.