Sposób przygotowania:
Sałatka z gyrosem
Umyte mięso pokroić w kostkę. Skropić oliwą i oprószyć przyprawą gyros. Wymieszać. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Później usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Paprykę, cebulę, ogórka i pomidora pokroić w kostkę. Dodać porwane liście sałaty.
Połączyć z mięsem i wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem naturalny, dodać czosnek, zmiksować. Doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Później usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Paprykę, cebulę, ogórka i pomidora pokroić w kostkę. Dodać porwane liście sałaty.
Połączyć z mięsem i wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem naturalny, dodać czosnek, zmiksować. Doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać sałatkę.