Sposób przygotowania:
Sałatka z kapustą, pieczarkami i dresingiem
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Cebule pokroić na cieniutkie krążki. Ogórka umyć i obieraczką do warzyw pokroić na cienkie plasterki. Pieczarki oczyścić i dowolnie pokroić.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masła. Przesmażyć pieczarki. Doprawić solą, czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jogurt wymieszać z pesto oraz przyprawą gyros.
Na talerzach układać sałatę, na niej plasterki ogórka i krążki cebuli. Na wierzchu ułożyć kawałki pieczarek oraz po łyżce dressingu jogurtowego.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masła. Przesmażyć pieczarki. Doprawić solą, czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jogurt wymieszać z pesto oraz przyprawą gyros.
Na talerzach układać sałatę, na niej plasterki ogórka i krążki cebuli. Na wierzchu ułożyć kawałki pieczarek oraz po łyżce dressingu jogurtowego.