ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka z jaj na twardo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała propozycja na śniadanie.

Sałatka z jaj na twardo

Składniki:

Sałatka z jaj na twardo

 

  • 4 jaja
  • 6 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z jaj na twardo
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie (to ułatwi ich obieranie). Studzimy, obieramy. Kroimy w zgrabne krążki. Rzodkiewki myjemy, usuwamy niejadalne części, kroimy w krążki. Szczypiorek myjemy, siekamy drobno. Majonez łączymy z jogurtem i musztardą, ucieramy na gładką masę. Solimy i pieprzymy sos do smaku. Na dnie półmiska układamy warstwę jaj, na to nakładamy plasterki rzodkiewki, i na wierzch znów jaja. Wszystko polewamy sosem i obficie posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem.