Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem i pomidorem
Na dużym talerzu układamy warstwę roszponki i rukoli. Polewamy je mieszanką oliwy z octem z dodatkiem soli i pieprzu. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Połową porcji słonecznika i sera startego na dużych oczkach posypujemy roszponkę i rukolę.
Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki lub ósemki i układamy na talerzu. Pomidory sparzyć i obrać i także pokroić na ćwiartki lub ósemki i układamy pomiędzy jajkami.
Całość posypujemy resztą sera i słonecznika. Z wierzchu posypać jeszcze solą i pieprzem.
Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki lub ósemki i układamy na talerzu. Pomidory sparzyć i obrać i także pokroić na ćwiartki lub ósemki i układamy pomiędzy jajkami.
Całość posypujemy resztą sera i słonecznika. Z wierzchu posypać jeszcze solą i pieprzem.
Konczi