Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem pomidorem i pekinką
Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy pokrojony szczypiorek i mieszamy.
Wykładamy na spód półmiska, oprószamy lekko pieprzem i solą.
Pomidory myjemy i kroimy w większą kostkę tak samo kroimy jajka.
Koperek płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy koperek i mieszamy.
Na kapustę wykładamy pokrojone pomidory i jajka, przygotowany sos i oprószamy solą i pieprzem.
Wykładamy na spód półmiska, oprószamy lekko pieprzem i solą.
Pomidory myjemy i kroimy w większą kostkę tak samo kroimy jajka.
Koperek płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy koperek i mieszamy.
Na kapustę wykładamy pokrojone pomidory i jajka, przygotowany sos i oprószamy solą i pieprzem.