Sposób przygotowania:
Zupa - krem z cukinii z koperkiem
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Nie musimy się wysilać, wszystko i tak będzie zmiksowane.
Jeśli cukinia jest młoda kroimy ze skórką. Warzywa obieramy, myjemy i również kroimy.
Cebulę musimy zeszklić na leju, dodajemy pozostałe warzywa, na końcu również cukinię i chwilę smażymy, aż cukinia lekko się zrumieni.
Należy uważać, żeby nie przypalić cebuli, bo zupa będzie gorzka. Warzywa z patelni wrzucamy do około 1/2 litra wody i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Dodajemy serek topiony, który powinien się rozpuścić i 2 kostki rosołowe. ściągamy zupę z ognia i miksujemy na gładki krem.
Na końcu dodajemy posiekany koperek. Smaczności!
Jeśli cukinia jest młoda kroimy ze skórką. Warzywa obieramy, myjemy i również kroimy.
Cebulę musimy zeszklić na leju, dodajemy pozostałe warzywa, na końcu również cukinię i chwilę smażymy, aż cukinia lekko się zrumieni.
Należy uważać, żeby nie przypalić cebuli, bo zupa będzie gorzka. Warzywa z patelni wrzucamy do około 1/2 litra wody i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Dodajemy serek topiony, który powinien się rozpuścić i 2 kostki rosołowe. ściągamy zupę z ognia i miksujemy na gładki krem.
Na końcu dodajemy posiekany koperek. Smaczności!