Sposób przygotowania:
Sałatka z jarmużem i indykiem
Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawą do grosa oraz słodką papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Odsączamy na ręczniku papierowym i odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, paprykę kroimy w paski, pomidory odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
Jarmuż dzielimy na mniejsze części, myjemy, osuszamy i układamy na dużym talerzu. Układamy usmażonego kurczaka, pomidorki, paprykę oraz suszone pomidory.
Wierzch posypujemy odsączoną z zalewy soczewica.
Składniki sosu łączymy ze sobą i polewamy sałatkę, najlepiej przed podaniem.
Odsączamy na ręczniku papierowym i odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, paprykę kroimy w paski, pomidory odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
Jarmuż dzielimy na mniejsze części, myjemy, osuszamy i układamy na dużym talerzu. Układamy usmażonego kurczaka, pomidorki, paprykę oraz suszone pomidory.
Wierzch posypujemy odsączoną z zalewy soczewica.
Składniki sosu łączymy ze sobą i polewamy sałatkę, najlepiej przed podaniem.