Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórka i rzodkiewki
Składniki na sałatkę dokładnie myjemy.
Rzodkiewki kroimy na plasterki, a kapustę pekińską na średniej wielkości kawałki ( ja wycięłam twardą część). Ogórka obieramy kroimy na plasterki a te na ćwiartki. Obrane z wierzchniej warstwy szalotki kroimy na cienkie plasterki, a przed dodaniem do miski dzielimy tak by powstały kółka.
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Składniki sosu przekładamy do pojemniczka i dokładnie mieszamy do połączenia. Powstały sos przelewamy do miski z warzywami i dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Rzodkiewki kroimy na plasterki, a kapustę pekińską na średniej wielkości kawałki ( ja wycięłam twardą część). Ogórka obieramy kroimy na plasterki a te na ćwiartki. Obrane z wierzchniej warstwy szalotki kroimy na cienkie plasterki, a przed dodaniem do miski dzielimy tak by powstały kółka.
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Składniki sosu przekładamy do pojemniczka i dokładnie mieszamy do połączenia. Powstały sos przelewamy do miski z warzywami i dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.