Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem
Dojrzałe awokado obieramy ze skórki i kroimy w paski. Wrzucamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki rzodkiewki.
Pomidora kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również oczyszczoną i porwaną na kawałki sałatę lodową. Mieszamy wszystkie składniki.
Na wierzchu układamy ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki jajko. Do oliwy dodajemy sos sałatkowy, dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę.
Oprószamy całość świeżo zmielonym pieprzem.
Pomidora kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również oczyszczoną i porwaną na kawałki sałatę lodową. Mieszamy wszystkie składniki.
Na wierzchu układamy ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki jajko. Do oliwy dodajemy sos sałatkowy, dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę.
Oprószamy całość świeżo zmielonym pieprzem.