Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 367]

Sałatka z jarmużem, truskawkami i orzeszkami pinii

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taka sałatka to prawdziwa bomba witaminowa, naturalne bogactwo żelaza, magnezu, witaminy K i C oraz wielu innych witamin i mikro- i makroelementów.

Sałatka z jarmużem, truskawkami i orzeszkami pinii

Składniki:

Sałatka z jarmużem, truskawkami i orzeszkami pinii

 

 

sos winegret

  • 1,5 łyżki modu
  • 2 - 3 łyżki oliwy
  • 1,5 łyżki cytryny
  • gruboziarnista sól
  • świeżo zmielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z jarmużem, truskawkami i orzeszkami pinii
Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi i rozdrobnić. Gruszkę pokroić w kostkę, kozi ser w paski, a truskawki przekroić na pół.

Z podanych składników przygotować sos winegret, dodać świeżo zmieloną sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i wlać do sałatki.

Na suchej patelni uprażyć orzeszki piniowe, posypać nimi sałatkę.

Tagi:

sery ser