Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiora
Kalafior ugotować na półtwardo z dodatkiem kwasku cytrynowego i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej. Podzielić na małe różyczki głąb odrzucić .
Parówki pokroić w kostkę przesmażyć na oleju razem z cebulą i kawałkami chilli, po przesmażeniu wyrzucić kawałki chilli. Przetrzeć marchewkę na tarce o małych oczkach.
Sos:
1 jogurt naturalny Słoiczek majonezu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 2 łyżki duże cukruSkładniki na sos starannie wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać razem, odstawić do następnego dnia.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Parówki pokroić w kostkę przesmażyć na oleju razem z cebulą i kawałkami chilli, po przesmażeniu wyrzucić kawałki chilli. Przetrzeć marchewkę na tarce o małych oczkach.
Sos:
1 jogurt naturalny Słoiczek majonezu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 2 łyżki duże cukruSkładniki na sos starannie wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać razem, odstawić do następnego dnia.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Gość